Poštovani,

obraćam Vam se ovim putem kako već duže vreme odnos između mene i supruga ne funkcioniše i ne ide u pravcu koji je po prirodi normalan i zdrav odnos.

Imamo dvoje maloletne dece predškolskog uzrasta i trudna sam.  Suprug i ja smo u braku već par godina. Kada smo odlučili da se uzmemo sredili smo u porodičnoj kući svekra i svekrve ceo sprat. Na tom spratu je bio samo blok, ja sam tad bila zaposlena u stalnom radnom odnosu podigla sam kredit na svoje ime. Moj otac je bio majstor što se tiče vode struje pločica laminata kuhinje bukvalno svega. Sve je apsolutno sam radio uz našu pomoć. Ja više nisam mogla da živim tamo jer je to više postalo uznemirujuće, kad god ko želi on uđe na sprat čak smo i stepenice odnosno ulaz napravili sa spoljne strane baš iz tog razloga međutim niko nije imao pardona oko tog. U toj kući sam trpela fizičko zlostavljanje kako trudna tako i sa sve bebom u naručju. Podnela sam tužbu za razvod  a potom je suprug obećao da se to više neće ponoviti i preselili smo  i živeli kao podstanari. Bilo je tu i lepih momenata i razmirica raznih. Bivale su tu samo teške reči ali me više nije tukao Sada se na primer stvari ponavljaju. Kupili smo stan za učešće sam učestvovala od svoje plate koju nisam podizala roditeljski dodatak kao i od ušteđevine neke koje su moji roditelji davali što deci što meni. On ovaj stan otplaćuje na kredit i jeste dao veći deo novca za učešće. Ali u tom trenutku nismo imali dovoljno pa su nam moji roditelji pozajmicom pomogli da uspemo u tome i da za našu decu kupimo stan. Kroz par meseci smo vratili dug. Kažem on me sada ne tuče ali govori mi jako ružne reči. (Da ne razmišljam glavom da sam ćurka glupa da ne razmišljam o deci da sam samoživa da sam ja trudna i trebam biti samo kod kuće da je meni dosadno u životu zato se tako i ponašam da on samo radi i ostalo kako smrdi kao stajsko govno)

Svaki naravno put posle svađe rasprave i ostalo ja se izvinjavam molim za oproštaj govorim kako sam ja kriva i jako puno puta ne mislim da sam kriva kažem njemu da jesam da se to više neće ponoviti. Preti mi jer on je jako moćan čovek , a kada bi imao slobodnog vremena koristio bi tako što ide na pumpu sedi sa drugarima u kafani ja sam nezaposlena jer posle drugog porođaja poslodavac me nije vratio na posao. Kada smo drugo dete upisali u vrtić trebala sam da počnem da radim međutim ostala sam trudna. Govori mi kako treba da izađem iz stana ako ne izađem da će da mi zove socijalnu službu da mi oduzmu decu jednom prilikom pre mi je rekao da mu je dovoljan jedan poziv i da ću ja završiti u ludnici. Stariju devojčicu kupuje poklonima i time što je vodi svuda okreće je protiv mene vidim da joj se ponašanje menja ne želi da me zagrli nema poljubac pre dva meseca u raspravi mi je rekao da ne čekaj me u stanu ubiću te povukao me za kosu brzo je došao ja sam sedela i plakala bukvalno je ubedio i sebe i mene kako to nije rekao da me povukao za rukav ne za kosu. Bacio je torbicu u hodniku koja me je udarila u nogu i to je rekao kako me nije udarila u nogu nego je rekao da je pala ispred moje noge. A trudna sam, glavom me je ugurao u dečiju sobu sela sam na bebin krevetac jer nema preku stranicu. A on je tu govorio jako ružne stvari i vikao na mene. Ponovo je izasao iz stana i seo u automobil. Deca su za to vreme bila kod mojih roditelja. Sada mi ponovo preti socijalnom službom raznim institucijama kako ako neću lepo , da cu ga upamtiti ja. Pritom u raspravi skine gaće i uhvati se za polni organ govori kako je on muškarac. Kako ja moram da znam ko vozi traktora ko otvara prikolicu. Da li on mene može da izbaci iz ovog stana, koliko se sećam kada smo kupovali stan, kod notara znam da je i tu upisano i moje ime. Moze li da mi uzme decu? Molim vas za dalje smernice, sta da preduzme, smem li da kazem da sam vas kontaktirala odnosno da znam koja su moja prava i da li ih uopšte i imam da ukoliko bude bio nasilan znam sta mogu da preduzme? Hvala